Skip to content

Anarchistische Pinksterlanddagen 2011

28/05/2011

Over 2 weken vinden in Appelscha de jaarlijkse anarchistische Pinksterlanddagen plaats. Die worden gehouden van vrijdag 11 juni tot en met maandag 13 juni. Ze vinden plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha.

Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met lijn 15 of 19 vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. De kosten voor de PL zijn 12,50 euro. Hierbij is het kamperen, de boekenbeurs inbegrepen, maar het eten niet. Vergeet je kampeerspullen niet!

Het programma:

Zaterdag:

Dennis de Lange over Tolstojanen in Nederland, lezing naar aanleiding van zijn onlangs gepubliceerde boek over Tolstojanen in Nederland.

Waar is het hoofdkwartier van het patriarchaat? Dolle Mollies over actievoeren. Veel mensen ergeren zich rot aan bijvoorbeeld seksistische reclames. Maar wat voor actie kun je daar nu tegen doen? Een interactieve workshop over acties bedenken, doelen stellen en het plannen van een campagne.

Olijfbomen campagne Palestina met gast Jasmine Rishmawi.

Vrije Bond over de campagne die zij voeren tegen OTTO Workforce. OTTO Workforce is het grootste uitzendbureau voor Poolse arbeiders. OTTO buit haar arbeiders flink uitbuit en de Vrije Bond voert samen met de anarcho-syndicalistische vakbond de ZSP actie daartegen. Uitleg over de campagne en vooral, wat gaan we hier verder mee doen?

De jongste anacho-syndicatlistische vakbond van Nederland, ASB, komt vertellen over Anarchisme en Klassenstrijd.
Maar ook is er het Anarchist Black Cross -ABC- over gevangenen-ondersteuning, met een lezing ‘Van Bonnot tot Colton’ over Illegaliteit door de geschiedenis heen.

Informatie van A-seed over gif-soja

 

Zondag:  Presentatie/lezing van David Graeber over schulden.

Lezingen ook van Ron Blom, over Radikaal links in Boskoop in de jaren ’80 en
Workshop Zelfverdediging voor vrouwen door Yasmina.

Sinds enkele maanden wordt er alweer hard gebouwd aan een nieuw deportatie-centrum bij Schiphol. AAGU (Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht) en WSD (Werkgorpe Stop Deportaties) komen een up-date geven over en je inspireren tot acties rond migratie.

How does the Univercity work? Workshop van studenten over beleid van universiteiten en acties die studenten voeren tegen markwerking in het onderwijs en bezuinigingen van de overheid.

Evaluatie van 1 mei demonstratie Utrecht.

Verder ook workshops: Boomklimmen met GroenFront!, Doorbraak over Bouwen aan lokale groepen, Transition Towns en Praktisch Anarchisme…. en nog veel meer.

Een anarchistisch festival bestaat natuurlijk niet alleen uit discussie en informatie. Anarchisme heeft ook een lange traditie in alle vormen van kunst. Vandaar dat de 3 avonden gevuld worden met films als Persepolis en muziek van onder andere Black Diamond Express, DJ Modderpunk en Vals.

Iedere dag organiseert de Kinderpret uit Amsterdam verschillende activiteiten voor de jonge PL bezoekers. Dit jaar zal er in ieder geval poppenkast, filmpjes maken en voor de kinderen met groene vingers een workshop zaadbommen maken zijn…

Iedere avond is er een heerlijke warme maaltijd van de actiekeuken Rampenplan. Bij de kantine moet men daar wel iedere dag even bonnetjes voor halen. Snijders en afwassers zijn altijd welkom!
In de kantine is de hele dag koffie, thee en koek te krijgen en kun je je steun geven aan de SVAT (Steungroep Veganisten Achter Tralies) door overheerlijke veganistische taarten te eten. Over vegetarisme zie ook elders op deze site (klik HIER).

Voor uitgebreidere informatie, zie de webstek http://www.pinksterlanddagen.nl.

 

 

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: